Προτάσεις Έργων

Προτάσεις Πορφυρίς από το 2004 έως το 2008

 1. Ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Χώρας – Καψαλίου και δημιουργία μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στον Ποταμό και την Αγία Πελαγία.
 2. Εκ νέου χάραξη του κεντρικού οδικού άξονα του νησιού από την Πλατιά Άμμο έως τη Χώρα. Δεν απαιτείται απλά διαπλάτυνση, αλλά επαναχάραξη, αφού σε πολλά τμήματά του παραμένει στην ίδια χάραξη που είχε από την εποχή της Αγγλοκρατίας! Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα, αφού άπτεται και της ασφάλειας των οδηγών πάνω στο νησί.
 3. Ανέγερση νέων σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για το Νοσοκομείο Κυθήρων στο κέντρο του νησιού, ώστε να ισαπέχει από τα δύο άκρα του νησιού για ευνόητους λόγους.
 4. Δημιουργία οργανωμένης μαρίνας και τουριστικού καταφυγίου, αφού τα Κύθηρα αποτελούν την πύλη της Ελλάδας από τη Δύση και είναι απαράδεκτο να μη διαθέτουν οργανωμένη μαρίνα.
 5. Συνολική συντήρηση και τουριστική ανάδειξη βυζαντινής πολιτείας Αγίου Δημητρίου (Παλαιόχωρα – μικρός Μυστράς), Κάστρου Μυλοποτάμου και Κάστρου Αυλέμωνα.
 6. Ανέγερση νέου αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα. Το υπάρχον είναι επιεικώς απαράδεκτο.
 7. Παγίωση των δρομολογίων ΚΤΕΛ – σύνδεση λιμανιού με αεροδρόμιο και βασικούς οικισμούς.
 8. Επέκταση αεροδιαδρόμου στο αεροδρόμιο, εγκατάσταση ραδιοβοηθημάτων (εκκρεμούν από το 2003) και αύξηση των πτήσεων τσάρτερ από το εξωτερικό. Να υπάρχει δυνατότητα ανεφοδιασμού καυσίμων. Το αεροδρόμιο των Κυθήρων μπορεί να εξελιχθεί σε αναπτυξιακό παράγοντα όλης της περιοχής.
 9. Δρομολόγια υδροπλάνων προς το νησί.
 10. Επισήμανση, καθαρισμός και ανάδειξη σημαντικών μονοπατιών περιπάτου.
 11. Δημιουργία σύγχρονου αθλητικού κέντρου.
 12. Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.
 13. Πολιτιστική διασύνδεση των Κυθήρων με τη Νεάπολη, τη Μονεμβάσια, το Γύθειο και τα Αντικύθηρα.
 14. Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Μονεμβάσια.