Δελτίου Τύπου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ 2017

Η επιτυχία και η μεγάλη αποδοχή χαρακτήρισαν το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Ένωσης Νεολαίας <<Πορφυρίς>> για το 2017. Για ακόμα μια χρονιά, το πρόγραμμα πλαισιώθηκε από μια σειρά δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα σε αρκετά σημεία του νησιού.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε στις 7 Αυγούστου στη Χώρα Κυθήρων υπό το φώς της πανσελήνου, με μια εκτενή και εξαιρετική ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στις εκκλησίες του Μέσα Βούργου και το Κάστρο από την κα. Ελένη Χάρου. Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης <<Πορφυρίς>> απένειμαν τιμητική πλακέτα στην κα. Χάρου, για την αφιλοκερδή προσφορά της στο φεστιβάλ, αλλά και για την πολυετή και απρόσκοπτη συνεισφορά της στον Κυθηραϊκό λαό.

Το πρωί της 9ης Αυγούστου συνεχίστηκε το φεστιβάλ, με περίπατο στο μονοπάτι του Καραβά, με το Ρήγα από την ομάδα Kythera Hiking. Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης <<Πορφυρίς>> απένειμαν τιμητική πλακέτα στο Kythera Hiking για την ανιδιοτελή προσφορά του στο φεστιβάλ και την προσφορά του στη διάνοιξη των μονοπατιών.

Μετά το τέλος του περίπατου, ακολούθησε ξενάγηση στο παλιό ελαιοτριβείο και νην αρτοποιείο του Καραβά, από τον Παύλο Κορωναίο και προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα με τοπικά εδέσματα, από τους χορηγούς μας.

Η δυναμική συνέχεια του φεστιβάλ έγινε στις 11 Αυγούστου με τη συναυλία από τις <<ΜΕΛΙSSES>>, που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Λυκείου της Χώρας Κυθήρων. Τη συναυλία άνοιξε το νεανικό συγκρότημα “Coverdose” του Ωδείου Κυθήρων, Αναγέννηση και τη σκυτάλη πήραν οι “ΜΕΛΙSSES” και ξεσήκωσαν το κοινό με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

Το διήμερο που ακολούθησε (12 & 13 Αυγούστου), ήταν αφιερωμένο σε αθλητικές δραστηριότητες, με το τουρνουά beach volley που έλαβε χώρα στην Αγία Πελαγία. Παράλληλα με αυτό, πραγματοποιήθηκε τουρνουά τάβλι και δημιουργική απασχόληση των μικρών φίλων του φεστιβάλ από την ομάδα <<ντουντούκα.>>

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αθλητικού διημέρου, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να νοικιάσουν SUP και να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του ΚUO για climbing στην παραλία της Αγίας Πελαγίας.

Το φεστιβάλ κορυφώθηκε στις 14 Αυγούστου με τον ετήσιο χορό  -θεσμό- “gone with the wind” που έλαβε χώρα στην κατάμεστη παλιά disco. Εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών διασκέδασαν, για καλό σκοπό, καθώς τα καθαρά έσοδα θα διατεθούν για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από την καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 Αυγούστου στα Κύθηρα.

Στόχος μας κάθε χρόνο να επιμορφώνουμε, να ψυχαγωγούμε και να ενισχύουμε τα Κύθηρα μέσω του φεστιβάλ και των δραστηριοτήτων που διοργανώνουμε και υπόσχεσή μας να τα εμπλουτίζουμε και να τα διευρύνουμε. Γι’ αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν και στήριξαν με οποιονδήποτε τρόπο στην ομαλή και επιτυχημένη διεξαγωγή του φεστιβάλ μας!

Πιο συγκεκριμένα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους χορηγούς μας:

Πρατήριο VARDAS, TOXOTIS, KυΟ, PHOTO CERIGO, TSIRIGO FM 105,6, F/B Πορφυρούσα, ΣΤΑΘΗΣ ΣΟΥΡΗΣ, Πολιτιστικός Σύλλογος Η Αγία Πελαγία, Kythera Hiking, Πράντζο – Χανιώτη, Το Αρτοποιείο του Καραβά,I Love Kythera, FOSSA, Super Market ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ, Βιβλιοπωλείο Βιβλιόγατος – Χώρα, Drakakis Tours, Αστικόν, Andrianakis Photography, visitkythera, kytheralive

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους:

Δήμαρχος – Ευστράτιος Χαρχαλάκης, Αντιδήμαρχος – Γιώργος Κομηνός, Ελένη Χάρου, Ρήγας, Γιώργος Δαπόντες, Eric Defever, Σταυρούλα Φατσέα, Σάκης Τριφύλλης, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Κυθήρων, Νίκος Μελαψός, Ήβη Κουτσουδάκη, Βικέντιος Κασιμάτης, Παναγιώτης Γιαννιώτης, Ανδρέας Καλλίγερος, Δημήτρης Μπαλτζής, Ανδρέας Αργύρη, Βρεττός Σάμιος, Παύλος Κορωναίος.