Καλωσόρισμα

Καλώς ήρθες στην επίσημη δικτυακή παρουσία της ένωσης νεολαίας Κυθήρων, “Πορφυρίς”.

Η παρέα μας αποτελείται από νέους ανθρώπους στη ψυχή και στο πνεύμα. Η προσωποποίηση των ονείρων μας για μια επικοινωνιακή πραγματικότητα η οποία ξεφεύγει από το ατομικό και ανέρχεται στις υψηλότερες κλίμακες της συλλογικότητας και της αμφίδρομης δημιουργίας, έγινε εφικτή λόγω της παρουσίας της “Πορφυρίς” στη ζωή μας.

Η “Πορφυρίς” έχει μεν κυθηροκεντρικό χαρακτήρα, αλλά δεν αποκλείει από φίλους της, τους ανθρώπους που δεν έχουν κάποια σχέση (τουλάχιστον συγγενική) με τον τόπο αυτό. Ας μην ξεχνάμε πως τα Κύθηρα δεν είναι μόνο ένα μικρό νησάκι λίγο πιο κάτω από τη Πελοπόννησο, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία.

 

Σοφά κάποιο πολύ γνωστό τραγούδι αναφέρει πως …”τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε”, προσδίδοντας σ’ αυτό το μικρό κομμάτι γης, την έννοια του απόλυτου και του θαυμαστού. Όλοι μας λίγο ως πολύ ψάχνουμε να βρούμε το απόλυτο και το μοναδικό. Στην “Πορφυρίς” προσπαθούμε να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα και να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας με τρόπο μοναδικό. Είμαστε νέοι άνθρωποι, “ακόμα χαλαροί” και σχεδόν “άφθαρτοι” από την έλλειψη επικοινωνίας που χαρακτηρίζει τους “μεγάλους”. Αν δεν επικοινωνήσουμε τώρα δεν θα το κάνουμε ποτέ. Αν δεν έρθουμε τώρα κοντά, πάντα θα κοιτάμε τους ανθρώπους που θα περνούν σκυφτοί δίπλα μας και δεν θα ξέρουμε αν θα πρέπει να πούμε “καλημέρα” ή “κουράγιο”.

Η φυγή από την αποξένωση είναι ανάγκη, όχι πολυτέλεια. Η “Πορφυρίς” μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε και να λειτουργούμε ομαδικά, κάτι που στο παρελθόν ίσως να μην πέρναγε καν από το μυαλό μερικών από εμάς.

Έλα κι εσύ στην παρέα μας. Άσε πίσω σου τη χώρα της αμνησίας και έλα στη συντροφιά που σε γεμίζει με την ενέργεια που παράγουν εκατοντάδες ψυχές νέων ανθρώπων. Συμπλήρωσε την φόρμα που θα βρεις στην επιλογή “Έλα στη παρέα μας” και κάνε πραγματικότητα την ανάγκη σου για ανθρώπινη επικοινωνία.

Η “Πορφυρίς” σε περιμένει.