Οργανωμένο(;) camping Καψαλίου

10561552_803013503063636_2139269159276846055_nΤην Κυριακή 14 Αυγούστου έληξε και επίσημα το καλοκαιρινό φεστιβάλ της Ένωσης Νεολαίας Κυθήρων Πορφυρίς για το έτος 2016. Το φεστιβάλ αυτό ήρθε για άλλη μια χρονιά να ταράξει τα ήσυχα -βαλτωμένα- νερά του νησιού μας. Με ποικίλες δράσεις στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού η Πορφυρίς έδωσε το παρόν για άλλο ένα καλοκαίρι. Πολλοί ήταν οι αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια, μα ακόμα περισσότεροι ήταν όσοι μας βοήθησαν και έλαβαν μέρος στην πληθώρα των δραστηριοτήτων μας.
Με αφορμή το φετινό φεστιβάλ Πορφυρίς θα θέλαμε να αναφέρουμε μια δυσλειτουργία του camping στο Καψάλι Κυθήρων με την οποία ήρθαμε αντιμέτωποι τόσο εμείς, ως μέλη της ένωσης, όσο και οι γνωστοί και φίλοι της Πορφυρίς που έκαναν ταξίδι ως τα Κύθηρα αποκλειστικά και μόνο για το φεστιβάλ μας. Την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 οι φίλοι της Πορφυρίς ξεκίνησαν με το πλοίο Βιτσέντζος Κορνάρος από το λιμάνι του Πειραιά, στις 17:00 το απόγευμα με προορισμό το νησί των Κυθήρων. Ήταν προγραμματισμένο, η διαμονή τους να γίνει στο camping του Καψαλίου. Όμως κατά την άφιξή τους στο νησί στη 01:00 το βράδυ όπως ενημερωθήκαμε, οι σκηνές δεν μπορούσαν να στηθούν εκείνη την ώρα αλλά το επόμενο πρωί. Οι λόγοι αδιευκρίνιστοι από τους υπαλλήλους του camping, και κατά την άποψή μας η κίνησή τους απαράδεκτη, εκθέτοντας τόσο εμάς όσο και την φιλοξενία του νησιού μας. Από την στιγμή που όλοι γνωρίζουμε για τις ακατάλληλες ώρες που φτάνει το πλοίο από Πειραιά να έχουμε μεριμνήσει και για αυτούς τους επισκέπτες οι οποίοι απευθύνονται στο δημοτικό camping για την διαμονή τους. Τις δυο μέρες, λοιπόν ,που υπάρχουν δρομολόγια από Πειραιά  να υπάρχει και η δυνατότητα να κοιμηθούν αξιοπρεπώς στο camping μετά το ταξίδι τους ακόμη και αν η ώρα είναι μεταμεσονύκτια. Γιατί αν  θέλουμε να ονομάζουμε «οργανωμένο» ένα camping που το μόνο που προσφέρουμε είναι λίγο χώρο για να στήσουν τη σκηνή τους οι επισκέπτες και αυτό μόνο τις ώρες που επιθυμούν οι υπάλληλοι τότε κάτι γίνεται λάθος  με τον όρο που χρησιμοποιούμε.
Τελικά, παρόλα όσα έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα αναφορικά με το ελεύθερο camping, ίσως και οι υπάρχουσες υποδομές να μην είναι αρκετά έτοιμες να υποδεχθούν εναλλακτικές μορφές τουρισμού.